ХотелиХотели в Банско

Хотел Балканско бижу – скритото съкровище в подножието на планината

Информация за обекта
  • Хотел Балканско бижу
  • Адрес: местност Бетоловото, 2760 Разлог
  • Телефон: +359 747 98 111
  • E-mail: office@balkanjewel.com

Локация

Хотел Балканско бижу (https://balkanjewel.com/) се намира между Разлог и Банско и е чудесен избор за кратка или по-продължителна почивка в планината. Хотелът предлага не просто място, на което да пренощувате, а истински уют в подножието на Пирин. Разполага със удобни и луксозни студиа, комфортни апартаменти с 1 и 2 спални, както и в уютни малки хижи с 3 спални.


Туристическите забележителности, които си заслужава да посетите

Тъй като хотелът се намира в планинска местност, предлага съдействие за вашето туристическо преживяване. Можете да съчетаете своята лична или семейна почивка в Банско с игри, забавления на открито или походи. Планината Пирин е предпочитана дестинация за туристи от цялата страна. Имате избор да посетите езеро Окото, в близост до което се намира най-старото дърво в България.

Преходи, от които имате възможност да избирате:

-преход до езерата Окото, Муратово и Рибно;

-преход до хижи Дамяница, Яворов.


Преход в местност Пирин

Банско е приказно място за организиране на преходи, разходки и релакс за спортни натури. В зависимост от това дали сте млад изследовател, стремящ се към откриване на нови хоризонти, или опитен планинар, покоряващ нови върхове, тук е вашето място!


Възможност за индивидуален преход или преход с водач

Ако сте готови да се впуснете в приключението да изследвате Пирин сам – направете го. Ако обаче искате приятна компания и получаване на знания за местността – може да се обърнете към хотела да ви предложи водач. Пътеводителят не само ще ви преведе през най-китните кътчета, но и ще ви разкаже приказните им истории. Имате възможност да посетите връх Вихрен (2914 м) – най- високият връх на Пирин, като преходът е с времетраене около 5- 6 часа.


Маршрут

Обичайният маршрут е през хижа Вихрен. Хижата е построена през 1939-1941 г. Чест и гордост е да изкачите този връх. Той е включен в Стоте национални туристически обекта на България. Има 4 начина, по които можете да достигнете до върха.

Първият маршрут е през хижа Вихрен по така наречената „Царска пътека“. Вторият начин е през местност Казаните. От тази страна е стена с височина до 300 м, на която е организиран маршрут за алпинисти. В подножието на местността можете да видите малко парче вечен ледник с размери около 90 на 40 метра. Третият вариант е през връх Кутело, който е втори по височина в планината Пирин. И последният маршрут е предназначен за алпинисти с опит в покоряването на нови върхове и труднодостъпни локации.


Езеро Окото

Езерото е част от голямата езерна група Бъндеришки езера в Пирин. Езерата са 5, като наименованията им съответно са: Жабешко езеро; Дългото езеро; Рибно езеро, Муратово езеро и езеро Окото. Пътят до самото езеро е увлекателен и живописен и отнема близо час и половина.


Планинско колоездене

Освен преходите, можете да изберете и колоездене, с което също можете да проучите местността. Вариантите са много, като един от тях е небезизвестният „Път за никъде“ , включително пътеки, минаващи през горите, екопътеки. Дължината на пътеките, предназначени за колоездене, е близо 200 км.


Почивката след дългия преход

В края на деня, когато имате нужда да релаксирате и да се почувствате у дома след приятната разходка, се отправете към хотел Балканско бижу. Това ще бъде почивка в Банско, която ще остане в съзнанието ви дълго време. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!