Други забележителностиЗабележителности

Природен парк Златни пясъци – зеленият оазис на курорта

Ако кажем, че червеното е цветът на страстта и любовта, то със същата увереност може да заявим, че зеленото е този на природата. Зеленият цвят се асоциира със спокойствие, носи усещане за безгрижие и безтегловност. А не е ли това, което искаме от една почивка? Да ни даде възможност да се насладим на спокойни мигове и в края ѝ да се чувстваме вдъхновени и отпочинали.


Златни пясъци е спокоен курорт с много зеленина, който дава възможност за една пълноценна ваканция. В самия курорт има прекрасни кътчета за отдих и почивка, а освен това той дава началото на множество туристически пътеки. Златни пясъци може да бъде ваша отправна точка както за разходки до приказни места в България, така и за посещение на близките градове – Варна и Балчик например.


Интересно за курорта е, че е обграден от един от най-красивите и зелени паркове в България – природен парк “Златни пясъци”. Самата идея за създаване на този зелен оазис се заражда през 1915 г., но става факт близо 30 години по-късно – през 1943 г. Паркът е с площ от малко над 13 кв. км, а дължината му е малко над 9 км. Разнообразието на дивата флора и фауна е впечатляващо. На територията на парка се срещат над 150 лечебни растения, сред които блатното кокиче, и над 600 вида безгръбначни – птици, влечуги и др.


Доказано е, че времето сред природата помага на човек да прочисти съзнанието си и да се зареди със спокойствие. Ако търсите уединение с природата, разходките в парка са чудесен вариант. Дори за кратко да сте навън, вярваме, че в края на разходката няма да чувствате умора и ще се чувствате заредени. Контактът, близостта с природата събужда усещането за свобода.


Спокойствие и наслада от красиви гледки може да получите и на още едно място в курорта – в просторната зелена градина на хотел Кристал. Това е all inclusive хотел с басейн Златни пясъци. Наред с комфорта, който предлага на своите гости, той дава възможност и за отдих в градина с много зеленина. Гостите могат да се радват на обширни площи, красиво озеленяване и чист въздух.


Мислим, че вече знаете къде да отидете, ако искате да комбинирате възможности за морска ваканция и такива за релакс сред зелени площи. Няма нужда да се колебаете дали да резервирате почивка на море или на планина. В Златни пясъци просторни паркове и хотели с красиви зелени кътчета за тези, които обичат свободата на морето, и уюта на планината.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!