Други забележителностиЗабележителности

Връх Снежанка, Пампорово

Курортен комплекс Пампорово е разположен в подножието на връх Снежанка, даряващ всеки свой гост със свеж планински въздух . Пампорово е сред най-предпочитаните зимни дестинации за почивка.

Връх Снежанка е разположен на около 15 км., от град Смолян, а курортът Пампорово е разполага в неговото подножие. На върха е построена телевизионна кула, разпознаваемият символ на курорта от която се разкрива прекрасна панорама към Егейско море при ясно време рано сутрин. Това е най-високият  връх в курортния комплекс, със своите 1926 м. превлича много туристи. До върха посетителите могат да стигнат с „Лифт Студенец 2“ в Пампорово. На върха на кулата има ресторант от които се разкрива  360-градусова панорамна гледка към Смолян и Пампорово. В долната част на кулата се намира техническото оборудване, което осигурява преноса на телевизионния сигнал в района на Родопите.  Телевизионната кула на връх Снежанка е част от Стоте национални туристически обекта на Българския Туристически съюз.

Разположен сред приказната красота на Родопа планина, привлича туристи целогодишно.  През зимата курортът, предлага идеални възможности за практикуване на зимни спортове, като ски, сноуборд, моторни шейни използват изградените писти, водещи началото именно от този връх. През лятото върхът може да се изкачи с велосипед и кола, но така изпускате да се насладите на прекрасните гледки, който се разкриват при изкачване пеш. Пътят до върха е добре асфалтиран и добре поддържан.

До заветния връх може да се качи пеша за около 30-40 минути. Входа за разходка из кулата струва 4 лв. предлагат се различни сувенири – магнити, картинки и дребни подаръци. Изкачването до нея се извършва с асансьор с капацитет от  6 души плюс служител. Кулата е висока 165 метра и предлага невероятен изглед към Родопа планина.

Туристите могат да отседнат в някой от луксозните хотели в Пампорово, обзаведени с множество съвременни удобства, осигурявайки максимален комфорт и релакс. Всички хотели с ресторанти в курортният комплекс предлагат добро обслужване, прясна храна и идеални условия за нощувка. За почитателите на нощния живот комплекса предлага множество дискотеки и барове, осигурявайки прекрасна атмосфера.

Разположението на комплекса е идеално за почивка и практикуване на разнообразни зимни спортове. А връх Снежанка е едно прекрасно място за обхождане, както пеша така и с кабинковия лифт.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!