БанскоВ БанскоЗабележителности

Разходка из Банско за ценители

Курорта Банско се намира в Югозападната част на родината ни България. Популярността му е главно на зимен курорт и предимно пикът от най-голяма посещаемост е в зимните месеци.

Славата, която носи град Банско го свързва с имена на велики и популярни хора, останали и до днес в историята и културата на страната.

Архитектурата на Банско е запомняща се и автентична, сама по себе си представя курортното място като нещо уникално и неповторимо.

За посетителите на Банско се предлагат разнообразни програми, забавления за малки и големи, увлекателни и релаксиращи възможности за организиране на идеалната почивка.

Настаняването може да стане в някои от прочутите хотели в Банско, всеки предоставящ удобствата, услугите и професионалното обслужване, както за хора от страната, така и за чужденци.

Из улиците на Банско е осеяно с много старинни къщички, претворяващи българското минало и история. Интересни за разглеждане са и къщите музеи, няколко църкви и параклиси. Сред тях по популярност, бележат класацията – църква „Св. Тройца“, в самия град, в село Добърско може да се посети и църква „Св. Теодор Тирион и Теодор Стратилат”; от къщите музеи могат да се разгледат, както от вън, така и от вътре

„Къщата на Неофит Рилски” и „Къщата на Никола Вапцаров”.

Климатът в Банско е предразполагащ към зимните спортове, придружени от много атракции за малки и големи, за професионални скиори и хора без практика в сноуборда и ски пързалянията.

Чистият планински въздух на Пирин планина, прави атмосферата здравословна и благоприятна и за хора страдащи с проблеми на дихателните. Из цялата местност в и около Банско има живописна природа, богата на различни растителни видове.

Еко маршрутите отвеждат почитателите на природа и антични местности до

Две небезизвестни зони – Старото градище и Юлен. Всяка от тях е съхранила останки на древни крепости.

Банско е предпочитана дестинация в България. В нея има място за отдих и почивка, предлагат се чудесни възможности за балнеолечение, разходки и разглеждане на исторически и паметни обекти, еко туризъм, практикуване на зимни спортове и много други развлечения.

Много от хотелите в Банско предлагат дори превоз до самите лифтинг площадки, където всеки може да организира чудесен спортен ден.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!