БанскоИнтересно

Туризъм в Банско

Може би всеки знае, че Банско е ски столицата на България. Всяка година все повече туристи от страната и чужбина се стичат тук и се възползват от перфектните условия, които курорта предлага. Определено може да се каже, че посетителите търсят за нощувка апартхотели в Банско, заради добрите условия които се предлагат. Всички хотели до лифта се запазват поне месец по-рано, за това побързайте с резервацията за вашата почивка.

Сега ще ви споменем за основните акценти в Банско и ще ви разкажем за възможностите, които се предлагат. Когато се говори за зимен туризъм, може би трябва да споменем, че най – високо намиращата се точка от курорта е на цели 2560 метра височина. Общата дължина на ски пистите е впечатляващите 75 километра. Те се обслужват от 6 седалкови лифта и 4 лифта.

За любителите на зимните спортове уточняваме, че Банско разполага с трасета за начинаещи – около 35% от пистите, за напреднали – около 40 % и за майсторите на спорта – 25%. Навсякъде има поставени машини за сняг, който гарантират активен сезон в продължение на почти 6 месеца, от декември до май. Общия брой на съоръженията, грижещи се за снежната покривка по пистите е 230. Също така е монтирано и осветление за тези, които желаят да се спускат в по – късните часове на деня.

През летните месеци туристите, решили да намерят спасение от жегите в курорта често посещават национален парк Пирин. Тук могат да се открият безброй планински маршрути, както и най – различни природни забележителности като езера, водопади, пещери и други.

В близост до Банско могат да се наемат колелета за планински преходи, да се организират излети и пикници. Също така има и много посетители, фенове на лов и риболов, както и на конната езда. Само на около 6 километра се намират и 2 голф игрища.

Банско предлага всичко за всеки. Планирайте следващата си почивка тук, ще останете очаровани и ще се върнете заредени с много положителни емоции.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!