Интересно

Слънчев бряг – център на забавленията

Когато стане въпрос за Слънчев бряг, за какво се сещате? Каква е първата ви асоциация, когато чуете името на този курорт? Купони, забавления, горещи танци? Множеството нощни клубове, барове и места за забавления изградиха слава на Слънчев бряг като център на забавленията. Всяка година курортът е посещаван от хиляди родни и чуждестранни туристи. Това е може би най-популярният български курорт сред чужденците.


В Слънчев бряг животът кипи и денем, и нощем. Без да спира, 24/7. Възможности за развлечения се крият наистина на всяка крачка. Но макар курортът да е основно предпочитан от туристи, търсещи забавления, шоу и весели купони, Слънчев бряг предлага добри възможности и за семейна почивка.


Ако искате да релаксирате в тиха и спокойна атмосфера, това най-вероятно не е вашето място. Най-добре изберете някой от по-южните курорти. Но ако искате да се отдадете на забавления с любимите си хора, Слънчев бряг със сигурност ще ви хареса.


Може да резервирате своето морско бягство в олинклузив хотел в Слънчев бряг. Разбира се, очаквайте хотелът ви също да предлага многобройни възможности за развлечения. Защото макар и да е семеен хотел, той се намира в Слънчев бряг. А там разнообразието от забавления и развлечения е голямо.


Накратко за Слънчев бряг
Разположен е в залив във формата на полумесец, между други две обичани от мнозина морски дестинации – Несебър и Свети Влас. Плажната ивица на курорта е дълга, чист и с хубав пясък. Средната температура през летните месеци достига 25-26°C, което го прави идеално място за почивка. Прохладно, като в същото време достатъчно топло и пълно с възможности за забавен и безгрижен престой.


И накратко за историята на курорта
Проектирането на Слънчев бряг започва през 1957 г., а през следващата година – 1958 г. отваря врати първото заведение в курорта. Първият хотел посреща първите си гости през юни 1959 г. Същата година още 30 хотела, 4 хижи и 5 ресторанта също стартират своята дейност. Оттогава досега Слънчев бряг не спира да се разраства. Нови заведения и комплекси се появяват всяка година. Броят на местата за настаняване през 2021 г. по данни на НСИ достига 147, а най-любопитното е, че още през 2005 г. с решение на МС курортът е обявен за такъв с национално значение.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!