Интересно

„Расте, но не старее“ – Любима наша София

София. Столицата на България. Най-големият град в страната. Дом на над 1 милион души. Дом на театри, музеи, галерии. Културен център. Каквато и да кажете, когато някой ви попита за София, все ще сте прави. Столицата е прекрасна, вълнуваща, интересна. Трудно е да бъде описана само с една дума. 


Там няма да скучаете нито за секунда, има толкова много възможности за приятно прекарване. От посещение на галерии и изложби през деня до посещение на нощни клубове вечерно време. Стига да имате възможност и желание, може да посетите толкова много места. И все да си прекарате добре.


Най-добре може да опознаете столицата и нейните кътчета, като отседнете в хотел в София до центъра. Центърът е добре свързан с останалите части на града. Ако все пак не искате да разчитате на градски транспорт, за да се придвижите, винаги може да наемете кола под наем. Ето тук може да видите нашето предложение откъде да наемете автомобил за своя престой в София. 


Галерии, музеи, църкви. Безспорно София е град с богато културно-историческо наследство. Над 800 сгради, обявени за паметници на културата, може да видите само в централната градска част на столицата. Всички различни по мащаб и време на построяване, но запазени заради културната значимост, която имат днес те за столицата. 


“Витошка”. Винаги “пълна” с хора и носеща особено очарование. Няма съмнение, че това е един от емблематичните булеварди на столицата и любимо място за разходки на столичани и гостите на града. По “Витошка” винаги гъмжи от хора, радващи се на живота. Усмихнати лица, заведения и магазини – това ще видите, ако и вие решите да се разходите по пешеходната зона. 


“Студентски град”. Там, където дискотеките и клубовете са на всяка крачка. Там, където в пълна степен важи поговорката “Три дни яли, пили и се веселили”. Особено последната част. Забавления и безкраен купон са думите, които най-добре описват каква е атмосферата там. Името му подсказва – кварталът е посещаван основно от младежи, които искат да се отпуснат с чаша любимо питие и да се забавляват. 


“Расте, но не старее”. Девизът определено приляга добре на столицата. София е град с богато културно-историческо наследство, като в същото време непрекъснато се развива. Появяват се нови места – за култура, за забавления, за отдих. Градът става все по-привлекателен за живот, за развлечения, за уикенд разходка със семейството. Ако досега не сте посещавали София, е време да го направите. Стегнете багажа и се отправете към столицата. Без значение за да посетите интересни забележителности, да се забавлявате в дискотеките или просто да се разходите, трябва да усетите ритъма, в който тупти градът. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!