БанскоИнтересно

Зимна приказка в Банско

Хотели в Банско вече няколко десетилетия са посещавани и от много хора от различни точки на Европа. Те посрещат своите гости, предлагайки луксозни условия за настаняване, изобилие и възможности според всеки джоб. Виж тук някои предложения.

Градът Банско се отличава на фона на други български курорти по автентичността на старинни къщички и до днес пази своята история и културно наследство. Цялата тази обстановка събужда сантиментални чувства и спомени за всеки българин, а чужденеца кара да поспре и да попие малко от историята и миналото на една нация.

Почивката на Банско е съпроводена с изобилие от развлечения, атракции, възможност за пълен релакс и онова, от което постмодерния турист се нуждае.

Климата в курорт Банско благоприятства развитието на зимни спортове. Свеж пирински въздух, прохладата на Балкана и много еко маршрути, пресичащи се един друг обещават невероятни места, чудни природни феномени и запомнящи се картини на Банско.

В околностите на курорт Банско има множество крепостни стени, постройки, могили, руини, останало от време на траки. В тази част от страната се намират местностите Старото градище и Юлен. До тях може да се достигне по някои от туристическите пътеки, а самите била на планина са достъпни с лифтове. Хотели в Банско предлагат извозване до лифт площадките, а от самите висини на Пирин може да се види всичката царствена гледка на околността и природата.

Съчетани с много модерни условия хотели в Банско предоставят СПА процедури, зали за фитнес, джакузита, барове. За онези, чиито дух е несломим и вечно търсещ новости, интерес ще събудят и посещения и обиколки из къщи-музей като „Къща-музей Никола Вапцаров”, „Къща на Неофит Рилски”, няколко църкви и други обекти.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!