Интересно

Ботаническата градина в Балчик: Пъстра феерия от цветове

Балчик е прекрасен град с интересна история и интересни забележителности. Ако досега не сте били в този край на България, е време да обмислите почивка на първа линия в хотел в Балчик. Неслучайно ви предлагаме да отседнете на крачка от пристанището. Толкова е хубаво сутрините да започнат с ароматно кафе и гледка към безкрайната синева.


Двете най-известни места в града са Ботаническата градина и Двореца. Ето кратка информация за тях.


Ботаническата градина в Балчик е място с неповторима красота. Простираща се на площ от близо 195 декара, градината е част от по-голям парков комплекс (заедно с Двореца) и е изпълнена с невероятна колекция от растения. Щом я посетите, веднага можете да разберете защо това очарователно място е наричано приказен, цветен рай. Невероятната колекция от кактуси и намиращите се на територията на градината общо 2000 растителни вида привличат много туристи, особено през последните години.


От красиви лалета до романтични розови храсти – тук всеки може да се наслади на нещо. Ботаническата градина в Балчик е идеалното място за всеки любител на природата, който иска да се потопи в пъстра феерия от цветове. Красотата на повечето растения се разкрива в пълна степен през пролетно-летния сезон, когато времето е топло. Не тръгвайте от тук, без да сте направили снимки за спомен. Добре поддържаните алеи, богатото разнообразие на флора е нещо, което си заслужава да бъде запечатано.


Споменахме ви, Ботаническата градина е част от Архитектурно-парков комплекс „Двореца“ заедно със самия дворец. Той е построен по желание на румънската кралица Мария Единбургска в началото на миналия век и също като градината, е любимо място на туристите. Не пропускайте да се отбиете и до него. Разберете историята зад построяването му – как царицата се е влюбила в мястото и е пожелала нейната резиденция да бъде построена точно там, край живописните скали.


Днес архитектурно-парковия комплекс с двете емблематични места е една от основните забележителности на Балчик и дори е включен в списъка с 100 национални туристически обекта, които всеки трябва да посети. Непременно включете града в списъка с дестинации за предстоящото лято.


Бързо ще се влюбите в града, в историята и морето, в красивите забележителности. Изберете настаняване на първа линия в Балчик и се събуждайте с вдъхновяваща гледка към морето.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!