БанскоИнтересно

Банско – град, курорт с богато минало

Много от хотелите в Банско предлагат и безплатен транспорт до самите лифтинг площадки от, където и започва всеки спортен ден.

Курорт Банско е в близост с други по-големи градове, като Благоевград и Разлог, а това улеснява достъпа до всичко и не лишава съвременния турист от нищо.

Още в началото на 19-ти век курорта се прославя из цялата страна като идеално място за зимна почивка. Близостта му с южните ни съседки Турция и Гърция, обуславя интереса и на много чужденци  към него.

Местонахождението на Банско в подножието на Пирин планина и на височина над 900 м. прави въздуха така чист и благоприятен за хора на различна възраст.

Климата е планински, а снежната покривка е идеална за почитателите на ски и сноуборд. Тя се задържа от декември до април.

Из град Банско и местността около него има много обекти и места, които будят интерес. Това прави зимния курорт едно неповторимо по рода си място, съчетал – природни красоти, спортни развлечения, балнеолечение, културни и исторически обекти и много други.

В Банско съвремието преплита удобствата на фона на цялата историческа картина, за да представи по свои неповторим начин едно минало, достойно за уважение.

Всичко това може да бъде допълнено от автентичния български фолклор, красотите на безброй художествени творби, запазени културни ценности и още много.

За качеството на почивката и престоя се грижи доброто обслужване на ресторанти, механи и хотели в Банско, предлагащи и чудесни традиционни ястия, български отлежали вина и топла обстановка.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!