Интересно

Апартхотели Свети Влас – топ избор за лятна почивка

Едновременно тих, спокоен и в близост до забавления – така накратко бихме могли да опишем Свети Влас. Той е от тези курорти, които са подходящи както за търсещите спокойствие и пълноценен отдих, така и за тези туристи, които обичат нощните забавления. Градът се намира на 5 км от Слънчев бряг и е разположен в подножието на южните склонове на Стара планина.

Възможностите за настаняване, които курортът предлага, са многобройни – от стаи под наем до апартхотели в близост до морския бряг. Прави впечатление, че в последните няколко години интересът към апартхотелите в Свети Влас нараства. Преди да разгледаме причините за това, нека изясним какво представляват те.

Апартхотелите с апартаменти на хотелски принцип са комплекси, съставени от една или повече сгради. Апартаментите, намиращи се в тях, се състоят най-често от хол, една или няколко спални, баня и кухненски бокс. Помещенията са оборудвани с мека мебел и електроуреди, за да е максимално пълен комфортът на летуващите. Обикновено се наемат дългосрочно или за период, по-дълъг от седмица. Какво обаче ги превръща в предпочитано място за настаняване?

Първа линия на плажа

Няма как да не започнем с локацията. Най-често апартхотелите са разположени край плажа, а предимствата от това са много – изглед към красива гледка, близост до разнообразни забавления, пестене на време и средства в търсене на паркомясто. Тук може да видите няколко апартхотела в Свети Влас, намиращи се в близост до морския бряг, които са подходящи за семейна почивка. 

Обслужване на хотелски принцип

Апартхотелите умело съчетават удобството на собствения апартамент с плюсовете на настаняването в хотел. На разположение на гостите в много комплекси са спа център, денонощна рецепция, ресторант, лоби бар. Нерядко се предлагат и допълнителни услуги като почистване, смяна на хавлии и спално бельо, гладене. 

Изгодни условия

Няма как да не споменем и изгодните цени. Макар апартаментите в апарткомплексите често да са на по-висока цена от хотелските стаи, цената значително намалява, ако разходите се поделят между няколко компании или семейства с деца. 

Време за експерименти в кухнята

Наличието на кухня позволява на летуващите да спестят пари, които биха дали за хранене навън по ресторанти. В обособения бокс могат да развихрят въображението си и да приготвят ястия и напитки, които отговарят на техния вкус и предпочитания.

Възможности за развлечение

Като последна в списъка, но не и по значение, причина може да изтъкнем възможностите за забавление в самия комплекс. Апартохотелите имат вътрешна зона, обособена от самите сгради. На територията ѝ често се предлагат различни начини за релакс. Най-често е разположен басейн, на който гостите могат да се насладят, а понякога има и различни удобства за семейства с деца – водни атракции, детски кът, площадка с люлки и пързалки. 

В заключение може да обобщим, че независимо дали сте група приятели или семейства с деца, апартхотелите са чудесен избор за лятна почивка. Комбинирайки предимствата на хотелите и тези на личните апартаменти, апарткомплексите дават едновременно свободата, уюта и комфорта, от които всички имаме нужда по време на ваканция.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!