БанскоВ БанскоЗабележителности

Банско

Банско е планински град, разположен в полите на Пирин, където започва Национален парк „Пирин“ който е на 925 метра надморска височина. Банско е известен с оригиналната архитектура, живописни каменни къщи както и с цветните градини в малките дворчета, иконописната и дърворезбарската школи.

http://rezervaciq.com/банско

Многобройните и уютни хотели в Банско предлагат прекрасни възможности за почивка в Банско, а механите вкусна и апетитна храна на гостите си.

Банско е възникнал е в 10-11 век в резултат от събирането на Банските махали върху основите на древно тракийско селище. В средата на 18 век богато и голямо и селище с развити търговия, занаяти и изкуство. Тогава се оформя и Банската художествена школа, чиято слава се разнася на Балканите и Централна Европа.

Градът е известен с красотата на Пирин, на която можете да се насладите от терасите на хотела си в Банско, или на приятна разходка из околностите на тази китна област. Банско е известен и с многобройните си механи и хотели, както и с чудесните условия за летен и зимен туризъм. Неповторимото гостоприемство на гражданите, професионалното обслужване в различнитехотели в Банско и прекрасните старинни пирински песни ще направят почивката Ви в града незабравим скъп спомен.

Хотелите от rezervaciq.com ще Ви посрещнат с топли стаи, професионално обслужване, приятна обстановка и множество услуги които гарантират приятните моменти във вашата почивка в Банско.Хотелите в Банско ще ви предложат всички услуги от които се нуждаете за пълноценната си ски почивка в Банско.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!