БанскоВ БанскоЗабележителности

Банска укрепена къща

Курорта Банско е известен от близкото минало. Той е изградил името си в резултат на дългогодишен опит и спазване на високи стандарти за предлагане на почивки и настаняване. Самобитност, култура и възрожденска архитектура са определенията, които в най-пълна степен подхождат за курорта.

Това, което може да се види в Банско е микс от впечатляващи места, сгради, забележителни и красиви по своята същност предложения. Измежду множеството места, които могат да се обходят из България, Банско ще зарадва своите гости и с неповторими и уникални кулинарни специалитети, а всеки стъпил в тези земи поне един път, дълго ще помни аромата и свежестта на природата му.

В дух на банскалии и възможност за посещение в дълбините на дебрите от Пирин планина, неустоимо ще е изживяването за всеки.

Банска укрепена къща е една от постройките, които будят най-силен интерес за гостите. Къщата е уникална и автентична с материалите, от които е издигната. Датира от годините на Възрождението, а строежът и някога бил започнат през XVIII в., а до края на 60-те г. е завършена. Специфичността й оставя неописуеми спомени и събужда сантиментални чувства за всеки.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!